Lansingerland

Overige activiteiten

Bloemschikken

Onder deskundige leiding leert u diverse technieken om zelf een bloemstuk te maken. In het voorjaar een aantal avonden (1 per maand) en idem in het najaar. Zie de Agenda.

Plantenruilbeurs

Geregeld organiseren we een plantenruilbeurs in de kas van Ria Breugem aan de Anthuriumweg. Hier kunt u planten, stekken, bollen en zaden met elkaar ruilen.

Voor de nieuwe eigenaar is het handig als de naam van de planten vermeld staat, zodat informatie over de planten op internet opgezocht kan worden.

Open Tuinen

In het kader van de Nationale Tuinweek wordt in het weekend (of op een dag in het weekend) een aantal tuinen opengesteld voor bezoek

Ladies Night

Eveneens in het kader van de Nationale Tuinweek, wordt een Ladies Night georganiseerd, met diverse workshops.

Tuinkeuringen

Al sinds 1982 organiseert Groei & Bloei elk jaar een tuinkeuring in de drie dorpskernen Bergschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs. Enkele wijken worden bezocht door leden van het keuringsteam. Op die manier komt iedere wijk om de 5-6 jaar aan de beurt. Per grootte-categorie wordt bekend gemaakt welke de mooiste tuinen zijn. 

Gezamenlijk tuinen bezoeken

Regelmatig wordt een excursie per bus georganiseerd naar bijzondere tuinen, in Nederland of in het buitenland (meestal meerdaags). In samenwerking met andere afdelingen.