Activiteiten & Actueel

Open Tuinen

tuin Van der Valk, Zuidersingel 75 G

De vierde Nationale Tuinweek is van 10-18 juni 2017 en op zaterdag 17 juni zijn er in Lansingerland ook weer Open Tuinen. Een aantal tuineigenaren stelt u die dag in de gelegenheid om tussen 10.30-17.00 uur hun tuin gratis te bezoeken. Je komt bij zo'n gelegenheid altijd weer op idee├źn voor de inrichting van je eigen tuin of je ziet bijzondere planten.

Denkt u er ook eens over na, uw eigen tuin open te stellen op die zaterdag. Het kan voldoening geven anderen te verrassen met het resultaat van jaren opbouw. Neem contact op met info(at)lansingerland.groei.nl

De onderstaande tuinen doen mee. Vier tuinen zijn nieuw ten opzichte van de vorige versie van deze pagina. Twee daarvan hebben nog nooit meegedaan. (Mochten er weer tuinen bij komen dan worden die ook hieronder toegevoegd.) Zie ook dit overzicht in PDF.

 1. Hanneke's Tuin, Meerweg 8, 2651 KS Berkel en Rodenrijs. NIEUW Cottagetuin met heesters, bomen, vaste planten, rozen en bollen. Rondom een "Engelse muur" die de tuin een romantisch omsloten karakter geeft.
 2. Tuin In 't Veen, Polderweg 24, 2641 NT Pijnacker. Fleurige tuin waarin veel te zien is. Ook de ruimte langs huis en sloot wordt benut voor bloemen en groenten.
 3. Tuin Van der Valk, Zuidersingel 75 G, 2651 AG Berkel en Rodenrijs. Een zelf aangelegde tuin van 750 m2 vierkante meter. Slechts vier jaar oud, maar oogt volwassen. Grote varieteit van heesters, grassen en planten.
 4. Tuin Van Dam, Freesiastraat 8, 2651 XM Berkel en Rodenrijs. Tuin met verschillende perken (500 m2), o.a. buxusvak, bloemperken, heggen en een fonteintje en een watersteen. Rustpunt met koffie, thee of fris.
 5. Tuin Hortus Ilex, Rodenrijseweg 339, 2651 BT Berkel en Rodenrijs. Kunst in de tuin van Ben Hulst. Natuurlijke liefhebberstuin, in deze lange smalle tuin bloeit van alles.
 6. Tuin Van der Veer, Rodenrijseweg 231, 2651 BR Berkel en Rodenrijs. Verrassende tuin met cottageborders. Veel bijzondere planten. Koffie/thee. Groei & Bloei promotie. Toilet aanwezig.
 7. Tuin Van Wijk, De Vaert 8, Berkel en Rodenrijs. Riet tuiniert al jaren. Ze is van een grote tuin naar een kleinere verhuisd, maar is de interesse voor mooie planten niet kwijtgeraakt. Ook het gemeentepleintje wordt door haar onderhouden.
 8. Tuin Schuur en Van Dijk, Merenweg 12, 2665 KM Bleiswijk. NIEUW Grote zonnige tuin waarin momenteel veel staat te bloeien.
 9. Tuin Hulzinga, Van Heemskerkstraat 27, 2665 AJ Bleiswijk. Veel aparte soorten Hosta's die door Wieger worden vertroeteld, bloemen en mooie gedichten. Rustpunt met koffie/thee.
 10. Tuin De Fuchsia, A.H. Verweijweg 26, 2651 LX Berkel en Rodenrijs. Met 250 verschillende fuchsia's zo ver als je ogen kunnen kijken. Tijd om op vakantie te gaan hebben ze niet. Enthousiast? U kunt kiezen uit 50 fuchsia's die te koop zijn.
 11. De Winkel Bouman Anthuriums, Groendalseweg 100, 2651 WZ Berkel en Rodenrijs. Zij bieden u een heerlijk (gratis) kopje koffie/thee aan. De deelnemers kunnen even uitrusten en snuffelen tussen de vele cadeautjes die hier te koop zijn.
 12. Tuin Van Dijk. Munnikenweg 12a, Berkel en Rodenrijs. Dit verwacht u niet achter het huis van nummer 12a. U waant zich in een park. Wandel en geniet en dan weer verder.
 13. Theetuin Groenzoom, Pastoor Verburghweg/Stropersweg 1, 2651 MM Berkel en Rodenrijs, parallel aan de N470. Tuinderij gelegen in het nieuwe gebied De Groenzoom. Kwekerij van biologische groenten en kruiden. Thee van verse kruiden. Toilet aanwezig.
 14. Rotta Natuur & Vogelwacht, Hoeksekade 164, 2661 JL Bergschenhoek. Achthoekig bijen- en vlindertuintje op het achtererf, wilde bloementuin aan de zijkant. Op het achtererf een moestuintje. Koffie, thee of frisdrank in het gebouw of in het tuinhuis met sedumdak. Toilet aanwezig.
meer

 

 

 

18
Apr
Zaaien 2019
17
Apr
zomertijd